Blinis

Bon, ben amb aquel freg, anam gaitar del costat de la gastronomia russa !
Veni de trapar una recepta aisida de blinis, testada, tastada, e aprovada.

BLINIS

• 1 iaort a la grega o bulgara (150g.)
• 1 uòu
• 1 pòt de iaort de farina (o mai o mens 100g.)
• mièg-saquet de levura quimica
• de sal

>> mesclar lo tot

Far coire dins una padena a blinis (pichòta, 12cm) a fòc median.

Vaquí !


Obtenguts amb una padena a blinis, un iaort a la grega, e en DOBLAR las proporcions.


Sens padena especifica, se pòt far tanben… (òc, sabi, ne foti de pertot…)


E la resulta amb padena estandard, iaorts natura (caliá ensajar, e ben marcha plan tanben), totjorn en doblar las proporcions.

S’acompanhan de tot çò que se tartina, e de la vodka de vòstra causida !

Advertisements

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Cambiar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Cambiar )

Connecting to %s